TEXTAR

Kočnice imaju težak zadatak, stoga moraju raditi besprijekorno. Sa aspekta sigurnosti prometa ispravne kočnice su najvažniji uređaj na vašem vozilu.

Kočnice su uređaj za usporavanje odnosno potpuno zaustavljanje vozila. Kočnice proizvode silu ili zakretni moment suprotnog smjera od smjera gibanja ili zakretanja, te time kinetičku energiju tijela u gibanju pretvaraju u neki drugi oblik energije.

Najčešće se kočnice izrađuju tako da trenjem proizvode silu kočenja te tu energiju pretvaraju u toplinu. Kočnice trenjem se sastoje od dva elementa: pokretnog elementa glatke površine, diska , te obloge kočnice koja se prislanja i pritišče na pokretni element. U motornim vozilima se tipično disk pritišće s obje strane simetrično. Tipične disk kočnice opremaju se servo uređajem, koji ima zadatak olakšati kočenje. Tu se naravno nalazi još i ABS sustav koji ne dozvoljava blokiranje kotača na skliskoj podlozi, ma kolikom snagom mi pritisnuli kočionu pedalu.

Kada je potrebno zamijeniti kočione diskove?

  • postignuta ili prekoračena minimalna debljina
  • nastale su toplinske pukotine duže od 30 mm
  • duboki utori ili brazde mogu se uočiti na kočionom disku
  • nastale su deformacije i varijacije dimenzija

U kočioni sustav automobila spadaju diskovi, pločice, doboš kočnice, kočioni cilindri,  kočiona crijeva, pakne i sajle ručne kočnice.

Mi smo za ugradnju u servisu za vas izabrali brand TEXTAR jer on širokim izborom od preko 1500 vrsta  kočionih pločica, 1600 vrsta kočionioh diskova i toliko vrsta pakni i doboša nudi jedan od najvećih izbora koji će biti najbolji upravo za vaše vozilo.

U beskompromisnoj potrazi za kvalitetom, dugim vijekom trajanja i visoka udobnost kočenja,  stručnjaci iz TEXTARA su razvili više od 60 različitih prigušenja podložnih pločica. Također je tu i  epad, nova generacija trenja koja osigurava optimalnu udobnost u vožnji zbog posebnog mixa materijala. U kutiji je sav potreban pribor za zamjenu .

Textar kočioni diskovi također odražavaju standarde kvalitete tržišnog lidera. Superiorno lijevanje i kompletan premaz površine osigurali su visoke performanse, optimalnu sigurnost i dugi vijek trajanja.

A mi smo za vas  u našem servisu osigurali besplatnu kontrolu kočionog sustava, koju možete ostvariti uz narudžbu na naš broj.