MOTUL

 

motul_brand_imageMnogi vlasnici vozila nisu  ni svjesni koliko problema  može izazvati korištenje ulja  neodgovarajuće kvalitete i da je zapravo najskuplja štednja na ulju. Vozači su često žrtve predrasuda i neznanja zato želimo razjasniti bitne činjenice o motornim uljima.

Najbolje je koristiti motorna ulja provjerene kvalitete jer u kraćem periodu nije vidljiv utjecaj motornog ulja na podmazivanje i zaštitu vitalnih dijelova motora. Loše motorno ulje izaziva probleme s korozijom, stvaranjem taloga, trošenjem. Iako se u početku ne vide posljedice kada se počnu primječivati u pravilu je šteta već učinjena i ne može se ispraviti nego su nužni skupi popravci na motoru. Iz toga razloga je najbolje uvijek koristiti najbolje dostupno ulje po specifikacijama za vaše vozilo, bilo vozilo staro ili novo. Sintetično motorno ulje  preporučljivo je koristiti u novim i starim motorima, kao i  onima koji su dosad koristili  mineralno i polusintetično  ulje jer  se smanjuje  trošenje i produžava vijek  motora te istodobno poboljšavaju performanse i smanjuje potrošnja goriva. To je  posebice važno kod motora s  turbinom, koji su toplinski i mehanički znatno opterećeniji od klasičnih jer je sintetičko ulje otpornije na visoke temperature.

imagesTakođer motorna ulja visoke kvalitete razgrađuju postojeći talog u motoru i sprečavaju stvaranje novoga. Talog je posljedica dotrajalosti i lošeg održavanja motora, a nastaje od nesagorjelih ostataka goriva, uljnih para, prašine i kondenzirane vlage te  miješanjem ulja s rashladnom tekućinom. Kvalitetno motorno ulje  ima dobra svojstva neutraliziranja i  upijanja tih štetnih tvari, koje se  potom odstranjuju u uljnom filtru  te sprječava stvaranje taloga i osigurava kvalitetno podmazivanje  motora u svim uvjetima.

Iz nabrojanih razloga kroz godine iskustva s motornim uljima, što kroz prodaju, što kroz servis izabrali smo prodaju i rad isključivo sa Motul motornim uljima jer je Motul kompanija koja iza sebe ima tradiciju staru 150 godina.