EIBACH

eibach_pro-truck-shocks_lrgthJedan od najvažnijih sklopova na vozilu koji ima izravnu ulogu u sigurnosti svakako je ovjes, a njegov su najvažniji dio amortizeri čija je uloga održavati stalni kontakt kotača s podlogom jer u protivnom se vozilo zanosi. Uočite li pretjerano ljuljanje vozila, zanošenje u zavojima ili  neravnomjernu istrošenost guma amortizeri su neispravni. Velik dio vozača odgađat će izmjenu amortizera dok ne postane prekasno,  ne razmišljajući da će im neispravan ovjes povećati trošak jer će propasti još neki dijelovi. Neispravni amortizeri “pojedu” gume, čime se potreban iznos za popravak samo množi…  Osim tijekom vožnje, probleme s amortizerima moguće je detektirati i kad oni procure jer amortizeri rabe ulje koje bi trebalo biti u klipnjači, a ako je počelo kapati amortizeru nema spasa nego ga treba hitno zamjeniti. Amortizeri se uvijek mijenjaju u paru, dakle oba na istoj osovini i nikada se ne kupuju rabljeni. Uvijek je potrebna  stručna izmjena amortizera jer se nepravilnom ugradnjom amortizeri brže troše.eibach

Na ispravnost ovjesa i njegovu geometriju kotača jako  loše utječe penjanje preko rubnika te vožnja po rupama i grbama što je nažalost na našim cestama neizbježno, iz tog razloga  treba redovito podesiti geometriju ovjesa. Ako automobil ne drži pravac ili ako se gume ne troše ravnomjerno treba reagirati odmah. Neujednačeno trošenje guma je najbolji indikator ispravnosti ovjesa, pa zato savjetujemo da ne kupujete rabljeni automobil s novim gumama jer tako nećete moći utvrditi ispravnost ovjesa jer ako računamo da je cijena jednoga amortizera cca.300 kn, izmjena sva četiri će vas koštati oko 2000 kn što nije zanemariv trošak.

U ponudi imamo Eibach amortizere i opruge koje dobivamo direktno od dobavljača i time garantiramo najnižu cijenu za najbolju kvalitetu.